18.5.2022

PDRMER Müdürü Doç. Dr. Davut AYDIN (Psikolojik Danışman) ve PDRMER Müdür Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Umay Bilge BALTACI (Psikolojik Danışman) moderatörlüğünde, Psikolojik Danışman Dr. Mukadder BÜYÜKESKİL ile "DUYGUSAL ŞİDDET" konusunun ele alındığı webinarda duygusal şiddetin ne olduğu, nedenleri ve bu konuda yürütülen araştırmalarda elde edilen bulgular konuşuldu. Yayını canlı takip eden katılımcıların sorularıyla dahil olduğu webinarda, duygusal şiddetin artan fakat göz ardı edilen gizli bir tehlike olarak göz önünde bulundurulması gerektiği üzerinde duruldu. Canlı yayın esnasında katılımcılardan gelen "Duygusal şiddeti önlemek için birisine nasıl bir müdahale yapılabilir?" sorusuna yanıt olarak Dr. BÜYÜKESKİL Mevlana'nın sözüne atıfla "Kalp kapısının dışardan tokmağı yoktur, içerden açılır" diyerek değişimi istemeyen ve değişime açık olmayan kişiye müdahalede bulunulmasının mümkün olmadığını belirtti. Bir saat süren webinarın tekrarını AHİ PDRMER Youtube sayfasından izleyebilirsiniz.

Webinarın tamamına erişmek için tıklayın